Solliciteren zonder stress: de beste tips voor introverte sollicitanten

marloesbouwmeesterfotoVervelende spanning bij solliciteren

Je bent introvert én je solliciteert. Voordat je een sollicitatiegesprek hebt loopt de spanning al op. Slapeloze nachten, gepieker, hoofdpijn: ieder heeft zo zijn eigen stress-signalen. Tijdens het sollicitatiegesprek loopt de spanning nog hoger op. Doe ik het wel goed? Wat bedoelen ze nu eigenlijk met die vraag? Wat bedoelen ze met die reactie op mijn antwoord?

Daardoor maak je minder kans in het sollicitatiegesprek

quote relaxt solli

Al die spanning is erg vervelend, het blokkeert je en maakt dat je minder sterk naar voren komt. Je kunt niet laten zien we je echt bent, wat jouw meerwaarde is. Daardoor maak je minder kans om door de selectie te komen. Dus helaas, geen nieuwe baan…. Waardoor de spanning nog verder oploopt, je bij een volgend sollicitatiegesprek nog meer stress ervaart, nog minder kans maakt…

Marloes Bouwmeester van De Succesvolle Introvert weet alles van introverten. Ze is het zelf. “Op mijn schoolrapporten stond keer op keer: Marloes mag wel wat meer van zich laten horen. Het werd een soort mantra dat elke keer werd herhaald. Ook toen ik ging werken. Toen kreeg ik in mijn functioneringsgesprekken steeds te horen dat ik me meer moest profileren. En dat men wel vertrouwen had in mijn expertise. Maar altijd zo stil was.” Marloes heeft ontdekt hoe je als introvert je wél kunt profileren, op een manier die goed voelt.

Leer hoe je als introvert beter met stress bij solliciteren om kunt gaan

In de Beste tips voor introverte sollicitanten legt Marloes uit hoe het komt dat je stress ervaart: daar zijn maar liefst vijf redenen voor. Vervolgens geeft ze drie tips hoe je succesvol met die stress om kunt gaan.

Marloes Bouwmeester leerde al vele introverte werkenden, werkzoekenden en zelfstandigen hoe ze beter met stress om te gaan. Speciaal voor New Options geeft ze hier haar wijsheid door.

  • Wil jij de vijf redenen weten waarom je stress ervaart tijdens sollicitatiegesprekken?
  • Wil je de drie tips ontvangen hoe je minder stress ervaart?
  • Zodat je beter begrijpt hoe je als introvert in elkaar zit?
  • Zodat je meer rust en zelfvertrouwen voelt?
  • Zodat je meer kans maakt op een baan die naar je zin is?

“Geweldige tips! Blijf bij jezelf.”

mariekekruitwagen“Geweldige tips van Marloes Bouwmeester en Hanneke Dijkman over hoe je als introvert persoon goed uit de verf komt tijdens een sollicitatiegesprek. Het mooie ervan vind ik dat ze benadrukken dat het vooral de kunst is om jezelf te blijven en je natuurlijke voorsprong naar voren te brengen. Je hoeft je dus niet te vergelijken met extraverte mensen. Blijf bij jezelf en lees de tips.”

Marieke Kruitwagen

Meld je dan nu aan en ontvang GRATIS deze waardevolle tips

E-mail

Voornaam

We zullen je gegevens nooit verstrekken aan derden. Je ontvangt als bonus de e-zine van De Succesvolle Introvert en de tips en tools van New Options for Professionals. Afmelden kan altijd direct en eenvoudig.

Nu ook: Ontspannen solliciteren: De vijf pijlers waardoor je als introvert grip en rust ervaart in een sollicitatiegesprek én goed uit de verf komt

Smaken de tips naar meer? Lees dan verder over de Vijf pijlers.

marloesbouwmeester

Wat zet ik op Linkedin als huidige functie nu ik geen werk heb?
70% vindt werk via netwerken? “Broodje aap”