Ik ga verder met projecten en vacatures die bij me passen

noud filmtDoor mijn voormalige werkgever werd een traject naar keuze aangeboden. Na diverse gesprekken heb ik voor New Options gekozen. Hanneke’s aanpak leek mij anders dan de anderen. Vernieuwend en best eng. Niets voor mij maar ik wilde graag de uitdaging aangaan.

Tijdens het traject heb ik diverse keren aangegeven dat ik wilde stoppen. Ik had niet echt het idee dat het iets opleverde. wat het zou moeten opleveren had ik toen niet eens kunnen zeggen . Misschien verwachtte ik een soort toverfomule waarmee ik snel weer aan het werk zou komen.

Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik toen de keuze voor New Options/Hanneke heb gemaakt. Ik durf naar mijzelf te kijken en herken mijn zwakke en sterke punten. Pas maanden later realiseerde ik me dat ik heel veel had geleerd. Vooral over mijzelf.

Ik ben van nature gesloten maar Hanneke geeft vertrouwen en stimuleert om dingen te vertellen over jezelf.  Een prettige bijkomstigheid is dat zij zeer flexibel is gezien de tijden van de gesprekken en dat er altijd de mogelijkheid tussendoor is om vragen te stellen per email of telefoon.

Ik solliciteer nu veel bewuster en niet meer op alles wat voorbij komt. Sollicitatiegesprekken ga ik op een heel andere manier aan dan voorheen. Voorheen was er steeds een soort wanhoop om “die” baan te krijgen. Nu kijk ik veel meer of ik daadwerkelijk wel in de organisatie pas en kijk ik ook naar wat men mij te bieden heeft. Een afwijzing is geen teleurstelling meer zoals vroeger.

Nu ga ik verder met het uitbouwen van mijn eigen projecten en solliciteer op vacatures die bij mij passen en waar ik denk dat ik iets aan kan toevoegen.

Noud Smeets, Cameraman/dp, fotografie, docent

 

Deel 1. Een werkzoekende op weg naar nieuwe kansen
Ik sta sterker bij autoritaire types