Deel 2. Een werkzoekende op weg naar nieuwe kansen

Werk zoeken is topsport

Dorine Esser

door Dorine Esser

NB: Deel 1: Hoe de dingen gaan

Wat ik meteen opvolg in de New Options-aanpak is het sportieve gedeelte. Geen vaste baan betekent in dit geval een voordelig overdag-fitnessabonnement. Zo heeft ieder nadeel kennelijk toch ook zijn voordeel. Ook de dagelijkse meditatie neem ik vastberaden op. De fysieke en mentale training blijken een geweldige ondersteuning, want werk zoeken in deze economisch wankele tijden is gewoon topsport. De dagelijkse meditatie vergroot naast de concentratie ook merkbaar het incasseringsvermogen en een getraind lichaam voelt als een feest van wakkere spieren en soepele gewrichten terwijl de intensieve beweging gelijk het hoofd vanbinnen opruimt. Drie keer per week sporten en dagelijks mediteren zijn trouwens een vereiste om door Hanneke Dijkman gecoacht te worden. [HD: daar kan over gesproken worden hoor :) ] Een unieke en buitengewoon effectieve methode weet ik nu.

De website van New Options beleef ik als een Efteling van de loopbaanbegeleiding. Je kunt instappen in zelfinzicht opdrachten, genieten van korte filmpjes die bijvoorbeeld een fenomeen als timemanagement overtuigend aanschouwelijk maken, spelen met leren netwerken en effectiever Linkedin gebruiken om daarna tot rust te komen tijdens kalmerende introspectie.

Het 28-dagen plan wordt de reling waarlangs ik me op deze zee van mogelijkheden beweeg. Ik hou mijn mentale en lichamelijke gevoelsscore bij, formuleer mijn leerdoelen en plan mijn wekelijkse acties in een overzichtelijk schema. Aan het einde van de rit wacht me bovendien een zelfbedachte beloning. Maar wat mij betreft schuilt de honorering al in het feit dat ik me voor het eerst sinds lange tijd weer in topvorm voel. Mijn denkvermogen, concentratie, creativiteit en energie krijgen dankzij de vastberaden New-Options begeleiding al vanaf week één een weldadige boost. Nooit gedacht dat werk zoeken leuk kon zijn.

Sterker nog, zonder te zoeken dienen zich ineens werkaanbiedingen aan? In mijn enthousiasme wil ik meteen ‘ja’ zeggen tegen de vreemdste en spannendste baan die ik zomaar uit het niets aangeboden krijg. Gelukkig ben ik inmiddels mentaal zo sterk dat ik me niet meer in de luren laat leggen door gehaast enthousiasme en de aangeboden bedenktijd gebruik om eerst met mijn coach te overleggen…

tipsnewoptions

 

Deel 3 en slot. Een werkzoekende op weg naar nieuwe kansen
Deel 1. Een werkzoekende op weg naar nieuwe kansen