Acteur

Oefenen met een acteur

nico goezinne

Nico Goezinne is mijn vaste acteur voor het oefenen van netwerk-, sollicitatie- of andere gesprekken. Hij omschrijft zijn rol als volgt:

“Volgens mij is acteren als rollenspeler vooral reageren op diegene die tegenover je zit; eigenlijk heeft die ander dus de regie in handen. Mijn doel is ook nooit om het de kandidaat extra moeilijk te maken. Wel wil ik hem of haar, samen met de coach, inzicht en feedback geven over hoe iets overkomt, waar extra aandacht aan kan worden gegeven en hoe je met meer mogelijkheden diezelfde situatie tegemoet kunt treden.”

Jij bepaalt wat we oefenen

Cliënten oefenen bijvoorbeeld:

  • Sollicitatiegesprekken, inclusief een sprankelend antwoord op ‘vertel eens iets over uzelf’
  • Netwerkgesprekken, zodat je je kort & krachtig kunt presenteren
  • Telefoongesprekken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een advertentie bellen voor meer informatie: hoe maakt je echt contact , zodat je uitgenodigd wordt voor een gesprek?
  • Lastige situaties: heb je in eerdere functies steeds moeite gehad met dezelfde type mensen of situaties? Nico speelt ze feilloos na, zodat je soepel met hen om leert gaan.

Je geeft van te voren zelf aan wat je wilt oefenen. Nico en ik (als observator) geven feedback en aanwijzingen. Vaak oefenen we een situatie meerdere keren tot het soepel loopt.

Met zijn ervaring leer je veel

Cliënten vinden het vaak van te voren spannend en wat ‘onnatuurlijk’ om zo te oefenen, Maar tijdens het oefenen komen ze helemaal in hun rol. Achteraf ervaren ze het oefenen dat ook altijd geloofwaardig en zinvol.

Nico Goezinne heeft een acteursopleiding gevolgd en heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met rollenspelen bij een assessmentbureau, huisartsen in opleiding en individuele trainingen.

Als acteur speelt hij heel diverse rollen: van Zwerver op Straat in Delfshaven tot Prins in het Kralingse Bos, en veel daartussenin! Daarnaast is hij trouwambtenaar en is oprichter van St Rondleidingen Rotterdam. Oftewel: iemand met een rijke ervaring.