Op zoek naar nieuwe mogelijkheden, New Options


Nieuwsbrief december 2012

 • Tips hoe je nieuwe opties ontdekt
 • Nieuwjaarsspecial voor nieuwsbrieflezers: Een New Option brainstorm voor slechts € 49,50
 • Er was eens vijftien jaar geleden een ontwikkelingswerkster…
 • Nieuwe naam én nieuwe tak: New Options for Dutch Repats
 • Teleseminar training netwerken januari en februari
 • Wat zeggen klanten over New Options?

 

Op zoek naar nieuwe opties?

Mijn klanten zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en daarom heet mijn bedrijf nu “New Options”. Nieuwe mogelijkheden voor werk: een andere organisatie, een andere functie, een andere branche. Nieuwe mogelijkheden om werk te zoeken: hoe krijg je nieuwe mensen te spreken, hoe presenteer je je op andere manieren? Kortom: New Options!

 

Tips voor nieuwe opties: 1. Sta er voor open

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor werk, werkgevers, functies, doelen? Nieuwe opties kunnen vanzelf naar je toe komen, mits je er open voor staat. Focus is natuurlijk goed, maar te veel focus maakt dat je geen opties meer ziet. Goede oefening: zeg een week lang op alle voorstellen ja. Zie ter inspiratie de trailer van YES man.

 

Tip 2: Brainstormen doe je in je eentje

Probeer eens deze brainstormtechniek. Deze is gebaseerd op de fameuze “koans”: zenraadsels die al eeuwen door zenleraren worden gebruikt om de mentale flexibiliteit van hun leerlingen te vergroten.

 • Schrijf eerst je vraag op
 • Zet een (digitale) kookwekker op 2 minuten
 • Schrijf in 2 minuten zoveel mogelijk antwoorden, minstens 10
 • Schrijf daarna achter deze antwoorden het tegengestelde
 • Streep alle antwoorden door
 • Ga minimaal een kwartier iets anders doen dat je aandacht vraagt
 • Schrijf opnieuw 2 minuten mogelijke antwoorden. Streep ze weer door
 • Ga weer iets anders doen, schrijf weer 2 minuten, streep weer door
 • Ga daarna rustig zitten om alle opties te bekijken en keuzes te maken.

 

Tip 3: Brainstorm drie keer met verschillende mensen

Wil je frisse ideeën voor opties? Kies drie verschillende mensen, die jou al dan niet goed kennen. Leg hen je vraag voor en vraag om met je te brainstormen. Dat kan via de manier hierboven, of maak bijvoorbeeld een mindmap.

 

Nieuwjaarsspecial voor nieuwsbrieflezers: Een New Option brainstorm voor slechts € 49,50

Wil jij wel eens brainstormen met mij voor nieuwe ideeën rond werk, werkgevers, functies, doelen? Ik brainstorm een uur met je mee. Graag laat ik je profiteren van mijn brede blik op de arbeidsmarkt, mijn creativiteit gecombineerd met mijn vermogen om jouw de juiste vragen te stellen. Om de fantasie te stimuleren doen we dat op een bijzondere plek: de lobby van Lantaren het Venster, Rotterdam. Dit aanbod geldt voor maximaal 3 mensen, bij boeking vóór 31 december, dus stuur snel een mail!

 

Er was eens vijftien jaar geleden een ontwikkelingswerkster

Toen ik in 1997 terug kwam uit Afrika had ik ‘alleen’ zeven jaar ervaring in het ontwikkelingswerk. Ik ging op zoek naar nieuwe opties, want ik wist echt niet hoe ik in Nederland aan de slag kon. Ik kwam terecht bij New Options, bij Peter en Wiesje de Bruin. Ze waren gespecialiseerd in het begeleiden naar werk van terugkerende expats (repats). Zij pasten mijn cv aan voor de Nederlandse werkgevers, ze hielpen me keuzes te maken, ze hielpen me met netwerken. En zo werkte ik al snel als senior consultant bij een economisch onderzoeks- en adviesbureau.

 

Vijftien jaar later ging de telefoon

24 september 2012 ging de telefoon: het was Peter de Bruin van New Options. Hij is inmiddels 69 en vroeg me of ik het stokje van New Options wilde overnemen. Dat doe ik graag! Als ervaringsdeskundige terugkerende expat help ik graag andere ‘Dutch Repats” om weer gelukkig aan het werk te gaan in Nederland. Dat Peter als senior career consultant verbonden blijft aan New Options for Dutch Repats is prachtig. Daarop toastten we in november! Zie meer op www.newoptions.nl. Of doe een sneak preview op de vernieuwde site.

 

Dus Hanneke Dijkman, coach omgedoopt

New Options: een prachtige naam. Dus ik besloot mijn bedrijfsnaam “Hanneke Dijkman coach” te vervangen door “New Options for Professionals”. Hoog opgeleiden op zoek naar ander werk, vanuit een baan of zonder baan, zijn daar van harte welkom. Zie deze oude vertrouwde site nu met nieuw logo!

 

Ken jij of ben jij een Nederlandse expat of mensen die hen kennen?

Ken je of ben je een Nederlandse expat? Zoals ontwikkelingswerkers, diplomaten, mensen in buitenlandse havens, oil & gaz, wetenschappers, consultants, onderzoekers? In het buitenland of al weer terug? Of journalisten met buitenlandse contacten? Makelaars, verhuizers of bemiddelaars die voor expats werken? Leraren Nederlands in het buitenland? Expats en/of hun partners? Ik stel het zeer op prijs als je het mij laat weten.

 

Wegens succes weer in januari: Teleseminar training netwerken
Wil je de eerste zijn die op een vacature reageert, nog voordat deze op internet staat? Wil je alles horen over werken bij een organisatie, voordat je er solliciteert? Wil je verkennen welk werk en welke organisatie echt bij je zou passen? In vier teleseminars (teleconferentie met websitepresentatie) leer je op een prettige, open, avontuurlijke manier te netwerken. 70% van de vacatures gaan via via. Verspil dus geen tijd met veel sollicitatiebrieven. Hoe stel je jezelf voor, wie benader je, hoe plan je je acties en hou je ze bij, wat vertel je over je sterke kanten? Ik werk met maximaal acht deelnemers, en lekker gestructureerd, zodat er tijd & aandacht is voor iedere deelnemer. De volgende series:

 • In 2013:  maandag 7, 21 en 28 januari en 11 februari van 13:30 tot 14:30 uur
 • En maandag 11, 8, 25 februari en 11 maart van 13:30 tot 14:30 uur.

 

Wat zeggen klanten over New Options?

 

“Ik werd werkzoekend na het aflopen van een derde tijdelijk contract. Hanneke coachte mij met behulp van haar prachtige instrumenten, attente en persoonlijke aandacht, stimulans en feedback. Dit hielp mij een baan te vinden die past bij mijn capaciteiten en passies.
Hanneke sluit in haar benadering aan bij wie je bent los van geloofsovertuiging. Een kennismaking met zenmeditatie staat open voor wie dat wil…..maar is beslist een aanrader.
Met haar professionele, doelgerichte en spiegelende ondersteuning droeg Hanneke bij aan mijn zoekproces naar werk en kennis van het werkveld, maar ook aan het vergroten van mijn zelfkennis mijn groeiproces als mens.
Ik kijk met een tevreden gevoel terug op deze periode die ik gaandeweg ben gaan ervaren als een ongepland sabattical.”
Dineke Schaaphok, Casemanager Dementie bij Lelie zorggroep

 

Over de teleseminar training  netwerken: “Hanneke Dijkman heeft een zeer interessant, compact maar uitgebreid online netwerktraject ontwikkeld. Wat mij het meest positief heeft verrast is de ontzettend goede prijs- kwaliteitverhouding. Voor een schappelijke prijs leer je alle facetten die komen kijken bij het vergroten van je netwerk en het vinden van een nieuwe baan en geeft ze je de (uitgebreid opgezette) instrumenten om je doel te bereiken. Ik heb nog niet eerder zo’n zorgvuldig opgezet pakket van tools en theorie gezien!”

Daniël Put, procesanalist, Breda