Hanneke Dijkman over werkgeluk

hanneke-dijkman

Wie bent u?

Een zenmeester kwam bij de keizer van China. Die vroeg hem: “Wie bent u?” Hij antwoordde: “Ik weet het niet”.

Ten diepste zijn we misschien wel onze verlangens, onze dromen. Mijn droom is om een bijdrage te leveren aan meer werkgeluk.

Werkgeluk is voor veel mensen een bekend gevoel. Tegelijk is de werkplek is ook de plek waar pijn wordt geleden: conflicten, gefrustreerde ambities, eenzaamheid (het is niet alleen ‘lonely’ aan de top), stress, burnout én bore out. Het gevoel niet op de juiste plek te zitten. Nog meer pijn is er bij ontslag, bij werkloosheid, bij steeds weer afgewezen worden.

Zelf heb ik met veel plezier en resultaat in Afrika en Nederland gewerkt. In Afrika werkte ik als econoom (universitair docent en micro-finance). In Nederland werkte ik als senior consultant bij een van de big four, als projectleider in de non-profit en als beleidsadviseur bij de overheid. Voor meer details, zie mijn Linkedin-profiel.

Tegelijkertijd was het ook een zoektocht. Wat ga ik doen na zeven jaar Afrika in Nederland? Wat doe ik als ik thuis kom te zitten met RSI? Wat doe ik als de organisatie waar ik werk wordt opgeheven? Wat doe ik als ik me niet gelukkig voel in mijn baan?

Ik volgde Keurmerk Loopbaanprofessional Noloceen opleiding als senior loopbaancoach/counselor, trainde me in voice dialogue, deed de opleiding voor zenleraar en sloot me aan bij de NOLOC. Met deze bagage ging ik aan de slag als als loopbaancoach, binnen New Options for Professionals. Een paar jaar later vroeg Peter de Bruin (zie hieronder) of ik New Options for Dutch Repats wilde overnemen. In 1997 hadden hij en Wiesje mij geholpen mijn weg in Nederland te vinden. Nu kon ik dat gaan doen voor terugkeerders. In  2014 ben ik met de werkgeluk weekends gestart, een tweedaags seminar waar je met mede-deelnemers onderzoekt hoe je meer werkgeluk kunt creëren in je huidige of nieuwe baan.

Mijn eigen ervaring en mijn ervaring met vele klanten leerde me dat werkgeluk slechts deels te maken heeft met de werkinhoud. Werkgeluk hangt ook samen met de ‘mindset’ waarmee we naar ons werk gaan. Die mindset is flexibel. Je kunt leren gelukkig zijn op je werk. Het is een kwestie van doen en van zijn.

De vier stappen naar werkgeluk geven daarbij houvast. Zo leerde ik vele werkenden en werkzoekenden om meer werkgeluk, meer geluk te ervaren.

Wie zijn Hanneke’s klanten?

Mijn klanten zijn ambitieuze vaak hoger opgeleide mensen met meestal al wat jaren werkervaring. Tot nu toe zo tussen de 28 en 60 jaar. Ik coachte al leidinggevenden, projectleiders, adviseurs, ingenieurs en andere professionals uit en naar overheid, zorg & welzijn, onderwijs, profit en non-profit naar ander werk. Binnen en buiten Rotterdam. Ook mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Eerdere opdrachtgevers:

linkedin logo

Wat is het resultaat van de coaching?

Zie hiervoor de vele referenties op deze website, of de aanbevelingen op Linkedin. Mijn klanten worden gelukkiger in hun huidige werk. Of ze vinden werk waarin ze gelukkiger zijn. Ze leren meer zelfinzicht, effectiever solliciteren en netwerken en met meer plezier en energie werk zoeken. Of en hoe snel jij met de New Options meer werkgeluk hebt en/of werk vindt is lastig te zeggen. Het resultaat hangt natuurlijk af van mijn coaching én van a) het pakket dat je inkoopt, b) de specifieke kansen op de voor jou relevante arbeidsmarkt, c) je capaciteiten, persoonlijke omstandigheden en inzet.

Wat is het verschil tussen Hanneke en andere coaches?

Klanten noemen als pluspunten:

checkStructuur en focus. Ik geef opdrachten waardoor mensen zelf er achter komen wat werk naar hun zin is, zelf stappen kunnen zetten in netwerken en solliciteren.

checkInzicht in gedachtepatronen. Door je (als je wilt) te leren mediteren. Door nuchter te zijn en open en eerlijke terugkoppeling te geven. Ik stimuleer je om goed na te denken over de stappen die je wilt nemen. Stel kritische vragen.

checkAandacht. Ik ga flexibel in op actuele problematiek. Liefdevolle aandacht in combinatie met zorgvuldige analyse. De juiste nabijheid met distantie.

checkVerheldering van eigen verantwoordelijkheid. Wat klanten letterlijk zeggen: “Confronteren met realiteit is hard maar helder (“jij hebt je grenzen nog niet gesteld”). Snel meedenken. No more excuses, gewoon doen. Eigen verantwoordelijkheid nemen geldt en loont altijd.”

checkHeldere alternatieven. Ik zoek in mijn netwerk naar mensen, werkgevers die wellicht iets voor je kunnen betekenen. Ik weet steeds een nieuwe invalshoek te kiezen om je verder te brengen op je pad.

E-learning?

Ik bied mijn klanten die ander werk zoeken graag een professioneel e-learning pakket. De stap naar e-learning heb ik gemaakt om je beter van dienst te kunnen zijn. Alles is 24×7 beschikbaar, dus ook goed te doen naast je werk of als de kinderen op bed liggen. Overzichtelijk, handig. Daardoor kunnen de één-op-één gesprekken veel gerichter zijn. De gesprekken kunnen echt gaan over jouw vragen, jouw doelen, jouw knelpunten, jouw keuzes. Onderzoek wijst uit dat meerdere manieren van leren naast elkaar (‘blended learning’ genoemd) het meeste effect scoort. Door te werken met Anewspring vond ik een hele goede partner die maakt dat ik zowel technisch als financieel een goed betrouwbaar aanbod kan leveren. Plus dat ik het gewoon ook erg leuk vind om zo’n e-learning pakket te maken!

Een econoom als coach?

Erasmusbrug

Ja, ik studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), volgde enkele vakken aan de Wageningse Landbouwuniversiteit en werkte jaren als econoom. Ik hou van de Rotterdamse aanpakken mentaliteit. Nog steeds houd ik de economische ontwikkelingen goed in de gaten, lees het nodige over management en ben geregeld op de EUR te vinden in de collegebankjes.

Daardoor spar ik makkelijk mee op alle niveaus en heb de nodige kennis van vrijwel alle bedrijfstakken en functies. Ik kijk dus naar wat jij fijn zou vinden om te doen én naar wat jouw toegevoegde bijdrage zou kunnen zijn aan de bedrijven/organisaties waar je zou willen werken.

Meditatie

Voor klanten die dat willen bied ik ook zenmeditatie. Met zenmeditatie kwam ik in aanraking in 2002 nadat ik (tijdelijk) arbeidsongeschikt was. Zen hielp me om mijn grenzen te ontdekken, milder te zijn naar mezelf én anderen en om meer kwaliteit te bereiken in mijn leven en werk. Toen ik als coach begon, merkte ik dat zen een goede aanvulling was, voor mezelf en voor mijn klanten. Sinds 2010 ben ik in opleiding bij Rients Ritskes, oprichter en hoofd van Zen.nl en geef ik zentrainingen bij Zen.nl Rotterdam. In 2011 haalde ik mijn 2e graads bevoegdheid als Zenleraar.

Uit onderzoek is gebleken dat meditatie positieve effecten heeft op concentratie, balans en focus. Klanten die naast de coaching ook mediteren noemen de volgende effecten:

checkZe accepteren sneller de situatie waarin ze zich bevinden (bijv afscheid van een functie)

checkZe maken makkelijker keuzes in je  loopbaan en werk

checkZe gaan soepeler om met de ups en downs rond netwerken en solliciteren

check Ze voelen zich meer ontspannen en slapen goed

check Ze worden creatiever

check Ze krijgen meer oog voor de  interacties met anderen (werkgever, collega’s, opdrachtgevers, netwerk) en hoe die relaties positief te beïnvloeden.

checkZe genieten meer van het proces van werk(geluk) zoeken in het bijzonder en het leven in het algemeen.

Een deel van mijn klanten heeft al ervaring met meditatie, mindfullness, yoga, oosterse vechtsporten, etc. Ook mensen met een andere geloofsachtergrond melden dat zen een mooie aanvulling voor hen is. Heb je niets met meditatie? Ook helemaal goed.

Wat als ik kies voor een pakket en later een uitgebreider pakket wil?

Upgraden is altijd mogelijk. Mail of bel voor de mogelijkheden, of vraag ernaar in een persoonlijk intakegesprek.

Hoe werkt Hanneke aan de kwaliteit van haar werk?

Het is mijn amKeurmerk Loopbaanprofessional Nolocbitie om de kwaliteit van mijn dienstverlening steeds te verbeteren en dus werk ik continu aan mijn eigen opleiding, persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van mijn bedrijfsprocessen. Ik ben door NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaancoaches) gecertificeerd als erkend loopbaanprofessional. Klanten en opdrachtgevers waarderen mijn duidelijke offertes en heldere communicatie tijdens het traject.

Met wie werkt Hanneke samen voor een nog beter resultaat?

Ik werk samen met ervaren professionals om u zo goed mogelijk van dienst te zijn: arbeidsjuristen, arbeidsdeskundigen, acteurs (voor rollenspelen), jobhunters en indien nodig andere loopbaan- en outplacement-coaches.

Bpc_l1rCMAI6vGe.jpg largeKlanten ontvang ik op de Impact Hub Rotterdam, waar ik ook af en toe lezingen geef (zie foto).

Verder heb ik een uitgebreid netwerk in overheid, zorg en welzijn, onderwijs, non-profit en profit, in de regio Rotterdam en daarbuiten. Uiteraard leg ik (exclusief in het VIP-pakket) graag contacten tussen klanten en mijn netwerk om zo meer waarde voor beide partijen te creëren.

logo-aliantis-kleinOok werk ik samen met Aliantis, op het gebied van werkvermogen, werkstresspreventie en werkwandelingen.

Voor meer informatie over mijn netwerk, zie linkedin. Ik waardeer je “connectie”. Of je facebookvriendschap of facebook ‘like’.

Ja, ik wil een gratis intakegesprek

Mail me op hannekedijkman@newoptions.nl of bel: 06 2277 0681.

 

 

 

 

 

 

zoekwoorden:
outplacement, outplacementbureau, outplacement bureau, outplacement coach, loopbaancoach, loopbaanadvies, loopbaanadviseur, carriere coach, carrière coach, carrière, hoger opgeleiden, netwerkgesprek, netwerktraining, cursus netwerken, sollicitatiebrief, sollicitatiegesprek, zenmeditatie, zen coach, zenleraar, meditatie, outplacement Rotterdam, outplacement Dordrecht, outplacement Den Haag, outplacement Gouda, outplacement Breda, curriculum vitae, elevator pitch, assessement