Ik heb een loopbaandip

Nieuwsbrief november 2012

Afgelopen weekend heb ik dertig mensen gesproken over hun loopbaan. Korte straatinterviews in Rotterdam met willekeurige mensen. Wat opviel was dat verreweg de meeste mensen zeiden dat ze ofwel al heel lang bij hun huidige werkgever werkten, ofwel dat ze steeds van de ene in de andere baan gerold waren. Tegelijk kwam het woord “loopbaandip” regelmatig voorbij. Een impressie:

“Het is wel niet helemaal geweldig op mijn werk, maar in deze onzekere tijd blijf ik toch liever waar ik nu ben. Op mijn werk rommelt het, vervelend. Maar ja, hier heb ik een vaste baan en elders begin je toch altijd met een tijdelijk contract en een proeftijd. En ik heb wel een hypotheek, bij het bedrijf van mijn partner dreigen er ontslagen en met twee kinderen neem je dan geen risico’s. Dus ik probeer de weekends leuke dingen te doen en verder niet al te veel aan mijn werk te denken.”

Zoals trouwe lezers van deze nieuwsbrief weten geef ik graag praktische suggesties.

 

          1. Durf je angsten en dromen serieus te nemen
Gedachten en gevoelens laten zich niet wegduwen. Als ze geen aandacht krijgen komen ze steeds weer ons lastig vallen in (dag)dromen.

 

         2. Als je weet wat je wilt, is er meer mogelijk, zelfs in je huidige baan
Als ik mensen coach die nog werk hebben, dan blijkt vaak dat er binnen het huidige werk meer mogelijk is. Andere projecten, andere klanten, andere methode van werken, andere manier van in het werk staan.

 

         3. Selectieve perceptie: zie de baan van je dromen
Als je weet wat je wilt, dan zie je eerder de baan van je dromen voorbij komen. Puur omdat je iets alerter bent.

 

         4. Bouw je sollicitatieconditie op
Als die droombaan dan langskomt is het handig als je cv en linkedin profiel al op orde zijn. Dat je hebt gereflecteerd op je ervaring, met gezonde mentale afstand kan vertellen over je huidige baan.

 

Aanbod: Loopbaandip reparatiepakket
Speciaal voor iedereen met een loopbaandip bied ik een reparatiepakket aan. Of de dip nu te maken heeft met de inhoud van je werk, de werkdruk, de combinatie werk-privé, de samenwerking met je leidinggevende of collega’s: je bent van harte welkom.

 

Na een intakegesprek (kan ook telefonisch of met skype) maak ik een maatwerkprogramma voor je. Je ontvangt wekelijks een korte oefening waar je circa een uur mee bezig bent. Na vijf weken en na 10 weken hebben we een gesprek.
Met het loopbaan reparatiepakket voel je je weer gelukkiger op je werk en ben je (indien gewenst) klaar om kansen te pakken als ze voorbij komen.
Investering: € 395 voor snelle beslissers (uiterlijk 7 november).
Normaal € 495. 
 Nieuwsgierig? Vraag hier meer informatie

Wegens succes nu voor de 4e keer: Teleseminar training netwerken: meer geluk én meer effect bij het netwerken naar werk
In vier teleseminars (teleconferentie met websitepresentatie) oefenen we volop met netwerken. 70% van de vacatures gaan via via. Verspil dus geen tijd met veel sollicitatiebrieven en leer nu netwerken. Hoe stel je jezelf voor, wie benader je, hoe plan je je acties en hou je ze bij, wat vertel je over je sterke kanten? Ik werk met maximaal acht deelnemers, en lekker gestructureerd, zodat er tijd & aandacht is voor iedere deelnemer. De volgende series:

  • Vrijdag 16, 23, 30  november en 14 december van 10:00 tot 11:00 uur. Handig voor werkenden!
  • In 2013:  maandag 7, 21 en 28 januari en 11 februari van 13:30 tot 14:30 uur.

Meer informatie over de teleseminar training, of klik op het filmpje.

 

Wat zeggen mijn klanten

“Ik benaderde Hanneke omdat ik me wilde oriënteren op ander werk, intern of extern. Hanneke heeft me geholpen om de rode draden te zien in mijn werk tot nu toe. Eigenlijk bleek dat er veel positieve kanten aan mijn werk waren. Wat ik lastig vond was om af te bakenen, daardoor kostte mijn werk te veel energie.
Door de coachinggesprekken, oefeningen, rollenspellen en meditatie heb ik beter leren afbakenen. Het lukt me nu om duidelijker kaders aan te geven, op tijd te delegeren, feedback te geven en aandacht te hebben voor mijn gesprekspartners. Ook heb ik nu mijn functie uitgebreid. Ik heb nu weer plezier in mijn werk en daar hebben mijn leerlingen en collega’s ook baat bij.”
Christine Dandois, docent. coach  en stagebegeleider  Albeda college

 

“Toen ik Hanneke’s mail zag over de teleseminar training netwerken triggerde dat me. Ik hikte erg aan tegen netwerken en vond dat ik er gewoon werk van moest maken. Eerder heb ik wel boeken gelezen als “Netwerken werkt” maar dat leidde er niet toe dat ik nu ging netwerken. De afgelopen weken heb ik echt geleerd hoe ik mensen makkelijker kan benaderen, zoals vaders en moeders op het schoolplein en ook mensen die ik via Linkedin tegenkom. Ik heb ook geleerd dat ik veel meer uit Linkedin kan halen. Verder was Hanneke’s commentaar op mijn elevator pitch een eye opener. Meer energie kreeg ik ook door het inventariseren van mijn sterke punten. Alles was erg helder, praktisch en goed verzorgd en dat gaf me vertrouwen. Ik voel me nu echt sterker én ik ben echt in beweging gekomen!
Kathy

 

Hoe gaat het met de loopbaan van de coach?

Als coach kijk ik ook af en toe naar mijn eigen loopbaan. Het maakt me gelukkig als mijn klanten, mede door mijn coaching, gelukkiger worden. Daarom ontwikkel ik mijn producten (oefeningen, teleseminars) ook steeds verder. Mijn droom daarbij is om nog beter mensen te begeleiden. Om te kijken hoe dat zou kunnen deed ik mee aan de Lean Startup Machine Rotterdam, een weekend lange training, incl avonden tot 12 uur, pizza’s en dus straatinterviews. Met workshops over hoe je ideeën over je eigen bedrijf toetst op hun realiteitsgehalte en waar nodig weer om zeep helpt (KILL YOUR BABIES!). In de Creative Factory, zie foto met treintje bovenin. Wordt vervolgd.

 

Met hartelijke groet,

Hanneke

 

Hanneke Dijkman outplacement- en loopbaancoach
voor hoger opgeleiden & indien gewenst met zen
bezoekadres: Heemraadssingel 219, Rotterdam
06 2277 0681

op facebook en op linkedin

www.zen.nl/rotterdam en www.zen.nl/breda