Ik word gelukkiger van werk zoeken


Nieuwsbrief oktober 2012

Ondanks alle onzekerheid biedt een periode van werk zoeken ook een kans om een beetje (of veel!) gelukkiger te worden. Mijn klanten doet dat op vijf manieren:

 

1. Bewust leren maakt gelukkiger

Bij werk zoeken hoort dat je weer helemaal up to date komt in het veld waarin je aan het werk wilt. Daarom geef ik klanten de opdracht om trends en ontwikkelingen in kaart te brengen. Zoektochten op internet (o.a. Linkedin discussies!), tijdens bijeenkomsten en in gesprekken leveren veel informatie op. En passant doen mensen meer ervaring op met gespreksvoering, verwoorden van hun eigen visie op het vak en/of de branche. Die leertocht maakt gelukkig.

 

2. Jezelf beter leren kennen maakt gelukkiger

Door terug te blikken op eerdere ervaringen leren klanten wat blijkbaar echt belangrijk voor ze is, waar ze echt gelukkig van worden, waar ze echt goed in zijn. Dat zelfinzicht maakt het ook makkelijker om keuzes te maken in het zoekproces én in keuzes rond toekomstig werk. Zelfinzicht geeft rust, vertrouwen en maakt daarmee gelukkiger.

 

3. Anderen leren kennen maakt gelukkiger

Je werkveld en jezelf beter leren kennen kan met name in contact met anderen. Dus de werkzoekende gaat op pad. Gesprekken met bekenden maken de banden sterker. Gesprekken met onbekenden zijn spannend en bieden de kans om nieuwe inspiratie op te doen. Meer verbondenheid geeft meer geluksmomenten!

 

4. Anderen helpen maakt gelukkiger

De trouwe lezers van mijn nieuwsbrief weten het: ik ben een grote fan van netwerken naar werk. Bij netwerken hoort ook geven. Je netwerk wordt blij van jouw tips, kennis, nieuwe contacten. En wat maakt gelukkiger dan andere mensen gelukkig maken?

 

5. Leren omgaan met ups en downs maakt gelukkiger

Veelbelovende contacten die niets opleveren, sollicitatiebrieven die niet beantwoord worden, mensen die niet reageren, zoekrichtingen die dood lopen: de werkzoekende krijgt aardig wat voor de kiezen. Door het bewust ervaren van gevoelens, gedachten en gedrag bij tegenslag én bij voorspoed leren mijn klanten hier beter mee om te gaan, waardoor ze meer kunnen genieten.

 

Wegens succes nu voor de 3e keer: Teleseminar training netwerken: meer geluk én meer effect bij het netwerken naar werk

In vier teleseminars (teleconferentie met websitepresentatie) oefenen we volop met netwerken. Hoe stel je jezelf voor, wie benader je, hoe plan je je acties en hou je ze bij, wat vertel je over je sterke kanten? Op 22 oktober begint de derde serie! Ik werk met maximaal acht deelnemers, en lekker gestructureerd, zodat er tijd & aandacht is voor iedere
deelnemer. Lezers van deze nieuwsbrief krijgen € 49 vroegboekkorting  bij aanmelding voor maandag 15 oktober. Lees meer of bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Enthousiaste klant over elevator pitch

Een krachtig onderdeel van coaching én van de teleseminar training  is de elevator pitch:

“Hanneke heeft me geleerd om mijn 22 jaar werkervaring sterk naar buiten te brengen, o.a. door een “elevator pitch” van één minuut, waarin ik heel duidelijk verwoord waar ik goed in ben en wat ik wil.”

Robert Barnstijn, allround process engineer, Koppert Biological Systems

 

“Toen ik met de teleseminar training begon, zag ik netwerken vooral als nieuwe mensen leren kennen op netwerkbijeenkomsten. Door de training is er een wereld voor me open gegaan. Ik vertel nu vrienden en kennissen wat voor werk ik precies zoek. Zo kreeg ik in een week tijd tien tips! De training was een echte eye opener en ik raad hem aan voor iedereen die werk zoekt.

Lucia van Straaten, interieurarchitect, Rotterdam

 

Wat maakt de coach deze week gelukkig?

  • Stiltes in een coachingsgesprek: hij was echt aan het voelen/denken
  • Een klant die na een afwijzing vertelde dat ze nu beter weet wat voor richting ze op wil
  • Een oud-klant die belde om weer eens bij te praten
  • Een collega coach die me aanbeveelt bij een nieuwe klant
  • Een collega ondernemer die me tipt om naar de workshop ‘The lean start up’ te gaan (ik heb me aangemeld!)
  • Een lezer van mijn nieuwsbrief die dit aandachtig leest.

 

Met hartelijke groet,

Hanneke

 

Hanneke Dijkman outplacement- en loopbaancoach
voor hoger opgeleiden & indien gewenst met zen
bezoekadres: Heemraadssingel 219, Rotterdam
06 2277 0681  | www.hannekedijkmancoach.nl

op facebook en op linkedin

www.zen.nl/rotterdam en www.zen.nl/breda