referenties verhalen

mariekeHanneke liet me niet wegkomen met smoesjes. Dat deed ze zonder te oordelen.

Toen ik Hanneke benaderde was ik al aan het solliciteren. Ik kon niet kernachtig formuleren wat ik wilde. Ik was niet tevreden over hoe ik bezig was en wilde beter in mijn vel zitten.

Ik gaf aan dat ik een stok achter de deur nodig had. We spraken in ieder gesprek af welke acties ik wilde ondernemen. Hanneke liet me dan niet wegkomen met smoesjes. Ze ging op een fijne, niet oordelende manier de confrontatie aan. Daardoor besefte ik dat ik het niet voor haar deed, maar voor mezelf.  Mijn intrinsieke motivatie nam dus toe.

Samen met Hanneke heb ik sollicitatiegesprekken voorbereid en nagesproken. Daardoor werd ook voor mij duidelijker hoe ik echt mezelf kan presenteren en in het gesprek zelf kan uitvinden of het bedrijf wel bij mij past.

Hanneke legt waardevolle en creatieve verbanden tussen mijn ideeën en een goede uitvoering. Zo had ik het idee om een blog te schrijven over kwetsbaarheid en met Hanneke’s stimulans heb ik nu het vertrouwen dat ik daarmee op de goede weg ben. Ze stimuleerde me om recensies te schrijven voor Managementboek, een mooie start.

Ze deed de suggestie om te gaan mediteren. Daar ben ik vijf weken mee begonnen en ik merk nu al de effecten. Ik maak makkelijker keuzes en kom meer in beweging. Ik heb nu echt afscheid genomen van mijn oude werk en voel me dichter bij mezelf.

Hanneke is een wijs persoon en kan heel snel schakelen en aanvoelen wat iemand nodig heeft. Ik vind haar heel zuiver in wat ze uitdraagt en waar ze voor staat en hoe ze zelf handelt. Ik zie terug dat ze zelf heel goed kan netwerken, zichzelf kan profileren. Ze heeft haar normen en waarden doorgevoerd in de manier waarop ze werkt. Het klopt. Ze is commercieel op een prettige manier.

Ik heb nu genoeg handvatten én de intrinsieke motivatie om zelf verder te gaan met werk zoeken. Nog belangrijker: ik voel me nu gelukkiger.

Marieke Kruitwagen laat mensen op andere manieren naar de wereld kijken. Zij zet mensen op een positieve speelse wijze op het ‘verkeerde been’, zodat ze zelf kritisch nadenken. Haar kracht is haar zachtaardigheid. Mensen durven zichzelf te zijn in haar omgeving en zij haalt het beste uit mensen naar voren. Deze eigenschappen zet zij graag in als organisatieadviseur in uw organisatie.

Met een deuk in mijn ego kwam ik bij Hanneke

michelledoumen

Toen één van mijn contracten niet verlengd werd kwam ik bij Hanneke terecht. Mijn contract bij een andere werkgever liep gelukkig nog wel door. Toch voelde ik een deuk in mijn ego, door alle verwikkelingen voelde ik me niet gewaardeerd. Ik vertelde Hanneke dat ik graag een nieuwe richting in mijn werk wilde. Ik had echter geen idee hoe ik dat zou kunnen aanpakken.

Ik ben gepromoveerd psychologe, heb onderzoek gedaan naar verplaatsingsgedrag van mensen en wilde graag verder in die richting. Daar zijn maar weinig vacatures in, ik had geen ervaring met netwerken naar werk en ik vond het moeilijk om mezelf te ‘verkopen’.

Resultaten en leerpunten? Ik heb geleerd dat ik in het goede vakgebied op zoek was, heb een leuke baan gevonden en heb geleerd hoe ik via netwerken op zoek kan gaan naar een nieuwe baan en ik heb meer vertrouwen gekregen met het netwerken. Ik heb ook geleerd beter gebruik te maken van Linkedin en hoe een betere cv en brief op te stellen. Door alle netwerkgesprekken gingen ook sollicitatiegesprekken veel makkelijker.

Mooi is dat ik mijn netwerkvaardigheden nu in mijn nieuwe baan kan toepassen bij de acquisitie. Ik heb mijn netwerk uitgebreid tijdens het zoeken naar werk en dat komt nu ook van pas.

Bij Hanneke voelde ik me veilig en op mijn gemak. Ik durfde alles te zeggen, ook waar ik niet trots op was. Met haar coaching ging ik in kleine stapjes aan het netwerken. Ik heb wel getwijfeld of het de investering waard was, maar zeg nu voluit ja. Ik kan Hanneke aanraden aan mensen die even vast zitten in hun carrière.

Michelle Doumen, Projectleider mobiliteitsgedrag at MuConsult BV

Met mijn nieuwe baan heb ik het gevoel dat ik weer gezien en gewaardeerd word

wilma eleveldToen ik bij New Options terecht kwam had ik net een reorganisatie achter de rug en zat in een baan die niet bij me paste, daarnaast had ik besloten om ontslag te nemen in deze onhoudbare situatie. Mijn overwegingen hierbij: niet geschoten altijd mis… Ik wilde heel graag en was bereid er voor te doen, mijn zelf-regie was top in orde, waardoor ik op dit gebied geen belemmeringen had op te ruimen

Ik voelde me voor 100% gemotiveerd om iets aan mijn werksituatie te veranderen, omdat ik wist dat ik anders ziek zou worden. De context waar in ik me dagelijks begaf, beviel me absoluut niet meer. Daar naast wilde ik al langer iets  veranderen in mijn werkcontext en wist ik dat ik het niet langer uit kon stellen.

Ik wilde heel graag samen met iemand kijken en onderzoeken wat er nog mogelijk was op de arbeidsmarkt voor mij. Daarnaast werd ik geïnspireerd door Hanneke’s aanpak, die ze beschreef op haar website. De combinatie met zen meditatie sprak me aan.  Ik heb samen met Hanneke onderzocht wat ik wel wilde en wat ik belangrijk vond in werk. Daarnaast veel gesolliciteerd en rond gekeken, oude contacten weer aangehaald. Ook heb ik veel profijt ondervonden van het mediteren: ik voelde me rustiger en meer gefocust.

Door Hanneke’s aanpak schreef ik goede sollicitatiebrieven, een goed werkend cv en kreeg ik meer scherpte op mijn eigen presentatie. Ze gaf me zelfvertrouwen en ook wel scherpte om concreet aan te tonen dat ik iets kon en kan.

Dat mijn inspanningen en haar begeleiding op mijn 52 jarige leeftijd hebben geleid tot het vinden van een baan, vormde de kroon op onze moeite: klasse! Ik heb het gevoel dat ik weer gezien en gewaardeerd wordt en uitgedaagd in mijn werk, daarnaast heb ik weer zin om me te ontwikkelen.

Hanneke is een aardige bemoedigende coach, die veel instrumenten kent en ook aansluit bij de huidige tijdgeest, door interactief en digitaal deze instrumenten aan te bieden. Prettig in de omgang, stimulerend. Iemand die er op vertrouwt dat er nog veel kan, als je je best doet en laat zien dat je investeert. Het was de investering zeker waard!

Wilma Eleveld. docent en coach voor mensen die werken in gezondheidszorg of onderwijs

Lees meer referenties.